علوم

ملایر

علوم

ملایر

تغذیه در ماه مبارک رمضان ( بخش دوم )

وردن غذاهای خشک در سحری ممنوع است :

کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که روزه داران ماه مبارک رمضان در وعده سحری غذاهای خشک نخورند . غذاهای خشک یعنی غذاهایی مانند کوکوهای سبزی ، کوکوی سیب زمینی ، کتلت و گوشت های سرخ شده ، کباب ، جوجه کباب و ماهی . این غذاها باعث عطش زیاد و احساس ترش کردن و سوزش معده در طول روز می شوند. گفتنی است غذاهای پر از ادویه یا دیگر چاشنی های محرک مثل سس گوجه فرنگی نیز مانند غذاهای خشک ، عطش می آورند و باعث ترش کردن معده می شوند. در صورت مصرف کردن این غذاها ، خوردن لیمو ترش و سبزی خوردن فراموش نشود.

همچنین در هر دو وعده غذایی سحری و افطار نباید در خوردن غذاهای شیرین و چرب افراط کرد تا به ناراحتی های گوارشی و مخصوصا به ترش کردن معده دچار نشوند. سس مایونز ، خامه و سوسیس و کالباس نیز هم برای وعده سحری و هم برای وعده افطاری مناسب نیست.

بهتر است روزه داران در فاصله بین افطار تا سحر ، شش تا هشت لیوان آب بنوشند و برای پیشگیری از تشنگی در روز بعد هم بعد از خوردن سحری ، لیمو ترش بخورند. توجه داشته باشیم که خوردن سبزی ها در وعده سحری توصیه نمی شود زیرا بدن ما برای هضم سبزی ها باید در طول روز آب جذب کند که نتیجه آن تشنگی فرد روزه دار خواهد بود . بادمجان و فلفل نیز گاهی موجب تشنگی در طول روز می شوند و بهتر است در سحری از آنها پرهیز کرد.

بهترین افطاری :

وقتی روزه خود را می گشاییم نباید اول آب سرد و نوشابه بنوشیم بلکه بهتر است که روزه را با خرما افطار کنیم و پس از آن کمی آب گرم یا چای شیرین بنوشیم . مصرف نوشابه های گازدار به شدت موجب تحریک معده و احساس درد به خصوص در افراد مبتلا به التهاب معده یا گاستریت می گردد. نتیجه خوردن خرما ، کشمش یا عسل و به طور کلی قندهای طبیعی در هنگام افطار ، این است که اشتهای ما را کنترل کرده و سبب می شوند که به پرخوری نیفتیم . همچنین از میان خوراکیهای رایج ، چای شیرین کم رنگ ، شیر گرم ( کم چرب ) ، فرنی و حلیم کم روغن نیز در آغاز افطار مناسب است. نان و پنیر و سبزی یا نان و پنیر و گردو هم یک غذای ساده و مناسب است .یادمان باشد که معده خالی تحمل غذاهای سنگین را ندارد پس بهتر است غذاهای نرم تر که هضمشان آسانتر است را در افطار بخوریم مثلا خوردن تخم مرغ آب پز یا نیم بند بهتر از خوردن نیمرو است .

بهترین زمان برای خوردن شام دو ساعت پس از افطار است تا جلوی ولع و میل بیش از اندازه به غذا را در افطار گرفته باشیم.

پس : سعی کنیم افطار را با مواد غذایی شیرین و مایعات ، مانند یک استکان آب جوش و دو یا سه عدد خرما شروع کنیم و با آن یک لیوان شیر گرم ، همراه با یک قاشق عسل میل کنیم و سپس چند لقمه نان و پنیر و گردو یا سبزی بخوریم.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد