علوم

ملایر

علوم

ملایر

تغذیه در ماه مبارک رمضان ( بخش اول )

ماه مبارک رمضان فقط ماه سلامت روح نیست ، بلکه به اعتقاد کارشناسان تغذیه ، فرصت مناسبی برای تمرین تندرستی و اصلاح عادات غذایی نیز هست . پزشکان و کارشناسان تغذیه بر این باورند که در صورت تغذیه مناسب در این ماه ، نه تنها مقاومت فرد روزه دار در برابر بیماری ها کم نمی شود بلکه قدرت ایمنی بدن او نیز افزایش می یابد ، البته به شرطی که روزه داران از برنامه غذایی مناسبی استفاده کنند.

یک برنامه غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

متخصصان تغذیه در پاسخ به این سؤال می گویند : نیازی به حذف هیچیک از وعده های غذایی نیست . در ماه مبارک رمضان فرد روزه دار دچار هیچگونه محدودیت یا محرومیت غذایی نمی شود پس احتیاجی به ذخیره سازی مواد غذایی پیش از ماه رمضان وجود ندارد.

ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای اصلاح شیوه های نادرست غذاخوردن است : با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان وعده غذایی ناهار حذف میشود همه افراد باید حداقل بیست درصد کمتر از ماههای دیگر سال غذا بخورند تا با مصرف متعادل مواد غذایی در ماه رمضان ، بدن فرصت سوزاندن چربی های اضافه را پیدا کند.

این متخصصان به همه روزه داران توصیه می کنند که :حتماً سحری را در برنامه غذایی خود داشته باشند چون حذف این وعده ممکن است سلامت شما را به خطر اندازد .روزه داران ، همانند زمانی که روزه نیستند باید سه وعده غذا بخورند که این سه وعده عبارتند از سحری ، افطاری و شام.

اما برخی از متخصصان تغذیه نیز معتقدند که تعداد وعده های غذایی در طول ماه مبارک رمضان بستگی به فصلی از سال دارد که ماه در آن واقع شده است : اگر ماه رمضان در فصل پاییز یا زمستان باشد با توجه به اینکه شبها بلندتر هستند ، افراد می توانند سه وعده غذایی داشته باشند و در فصول بهار و تابستان که شبها کوتاهتر می شوند همان دو وعده کافی است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد